Mit jelent a bérelhető webáruház?

A webáruház indítás egyik legfontosabb kérdése, hogy melyik webshop rendszert választod.

Üzleti, anyagi, logisztikai, design szempontokat is mérlegelni kell. Szinte mindenre hatással van, ezért mélyrehatóan kell megvizsgálni a lehetőségeket. Ebben a cikkben az egyik legnépszerűbb lehetőséget járjuk körbe. Megvizsgáljuk, hogy mit jelent a bérelhető webáruház?

Bérelhető webáruház jelentése

A “bérelhető webáruház” kifejezés egy olyan online kereskedelmi megoldást jelöl, ahol a vállalkozók a saját webshopjukat valamelyik külső szolgáltató platformján bérelhetik, anélkül, hogy saját weboldalt vagy infrastruktúrát kellene létrehozniuk. Az ilyen típusú webshopok megkönnyítik a termékek vagy szolgáltatások értékesítését az interneten.

Néhány népszerű bérelhető webáruház rendszer:

 • Shopify
 • Wix eCommerce
 • Shoprenter
 • UNAS
 • Shoptet

pop-up-ablak-banner

Bérelhető webshop rendszerek előnyei

 • Gyors és egyszerű beállítás: Lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy gyorsan és egyszerűen létrehozzák saját webáruházukat. A felhasználóbarát felületek és sablonok segítségével könnyedén testreszabható a webshop megjelenése és funkcionalitása.
 • Költséghatékony megoldás: A bérelhető webáruházak általában alacsonyabb költséggel járnak, mint a saját webáruház létrehozása és üzemeltetése. A szolgáltatók által kínált csomagok többnyire havi díjat tartalmaznak, amely magában foglalja a tárhelyet, sávszélességet és műszaki támogatást.
 • Műszaki támogatás és karbantartás: A bérelhető webshop szolgáltatók gyakran biztosítanak műszaki támogatást és karbantartást, így a vállalkozásnak nem kell saját erőforrásokat fordítania ezekre a feladatokra. Ez lehetővé teszi, hogy a vállalkozás a növekedésre és az értékesítésre összpontosítson.
 • Folyamatos frissítések és biztonság: Rendszerint automatikusan frissülnek, így a legújabb biztonsági és funkcionális frissítések mindig rendelkezésre állnak. Ez hozzájárul a webshopok biztonságosabb és hatékonyabb működéséhez.
 • Skálázhatóság: Lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy gyorsan és egyszerűen skálázzák tevékenységüket, ahogy nő a forgalom és az ügyfélkör. A szolgáltatók általában több csomagot kínálnak, amelyek különböző funkciókat és kapacitást tartalmaznak, így a vállalkozás igényei szerint választható a megfelelő csomag.
 • Integrációk és kiegészítők: A bérelhető webshopok gyakran lehetőséget biztosítanak a különböző alkalmazások és szolgáltatások integrációjára, amelyek tovább növelhetik a webáruház funkcionalitását és hatékonyságát. Például a fizetési és szállítási szolgáltatók, marketing eszközök vagy CRM rendszerek integrálhatók a webshopba, hogy könnyebbé tegyék az üzletmenetet és az ügyfélkezelést.
 • Mobilbarát megjelenés: Általában alapból mobilbarát sablonokat és reszponzív design-t kínálnak, ami azt jelenti, hogy a webshop automatikusan alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez és eszközökhöz. Ez javítja a felhasználói élményt és elősegíti a vásárlások növekedését a mobil eszközökről érkező látogatók számára.
 • SEO és marketing eszközök: A bérelhető webáruházak gyakran rendelkeznek beépített SEO és marketing eszközökkel, amelyek segítségével a vállalkozások növelhetik a webáruház láthatóságát a keresőmotorokban és a közösségi médiában. Ezáltal több látogatót és potenciális vásárlót vonzhatnak webshopjukba.
 • Statisztikák és elemzések: Általában beépített analitikai eszközöket kínálnak, amelyek segítségével a vállalkozások nyomon követhetik a webshop forgalmát, eladásait és egyéb mutatóit. Ezek az információk segíthetnek a vállalkozásoknak jobban megérteni ügyfeleik viselkedését, és optimalizálni a webshopot a növekedés érdekében.

Bérelhető webshop rendszerek hátrányai

 • Korlátozott testreszabhatóság: A bérelhető webshop rendszerek gyakran előre elkészített sablonokat kínálnak, amelyek közül választhatunk. Ez korlátozza a design és a funkcionalitás testreszabhatóságát, ami nehezebbé teszi az egyedi igényeknek megfelelő webshop létrehozását.
 • Havi- vagy évesdíjak: A bérelhető rendszerek általában havi- vagy évesdíjat kérnek, ami hosszú távon költségesebb lehet, mint egy saját fejlesztésű vagy egyszeri díjas webshop rendszer.
 • Függőség a szolgáltatótól: Ha a szolgáltató megszűnik vagy a szolgáltatás minősége romlik, át kell költöztetni a webshopot egy másik rendszerbe, ami időigényes és költséges lehet.
 • Korlátozott integráció: A bérelhető webshop rendszerek nem mindig támogatják a különböző külső alkalmazások és rendszerek integrációját, ami korlátozhatja a vállalkozás növekedési lehetőségeit.
 • Adatbiztonság és adatkezelés: A szolgáltató tárolja és kezeli az adatokat, így a vállalkozásnak biztosítania kell, hogy megfelelően védettek legyenek a felhasználók adatai. Emellett fontos, hogy a szolgáltató megfeleljen az adatvédelmi jogszabályoknak.
 • SEO korlátozások: Néhány bérelhető webshop rendszer nem kínál teljes mértékben testreszabható SEO beállításokat, ami hátrányosan érintheti a webshop online láthatóságát és a keresőmotorokban való rangsorolást.
 • Kevesebb fejlesztési lehetőség: A bérelhető rendszerek korlátozott fejlesztési lehetőséget biztosítanak, ami nehezítheti a vállalkozások számára, hogy új funkciókat és bővítményeket adhassanak hozzá a webshopjukhoz.

 

arelemzo-banner

Bérelhető webáruház ára

A bérelhető webáruházak ára eltérő lehet a választott szolgáltatótól és csomagtól függően. Általában havi vagy éves díjakról van szó, amelyek tartalmazhatják a tárhelyet, és a support támogatást. Néhány szolgáltató ingyenes próbaidőszakot is kínál, amely során a vállalkozás kipróbálhatja a platformot, mielőtt elköteleződne.

Hogyan kezdjem el?

Jól érthető, egyszerű lépéseket kell csak betartani és következetesen végig haladni rajtuk.

 1. Kutatás: Ismerkedj meg a különböző webshop rendszerekkel. Nem csak a bérelhetővel, hanem a nyílt és zárt kódú rendszerekkel. Válaszd ki azt, amelyik a leginkább megfelel a vállalkozásod igényeinek.
 2. Regisztráció: Regisztrálj a kiválasztott szolgáltatónál, és válaszd ki a megfelelő csomagot.
 3. Kulcsszókutatás, piackutatás: A Google Kulcsszótervező a segítségedre lesz.
 4. Testreszabás: Alakítsd ki a webshop kinézetét és funkcionalitását a rendelkezésre álló eszközökkel.
 5. Kategóriák létrehozása: Egy webáruházban a termékek mellett a kategóriák a legfontosabb tartalom. Mindig a legpontosabb elnevezéseket használd. Azt, amire keresnek a vásárlóid.
 6. Termékek feltöltése: Töltsd fel a termékeket és állítsd be az árakat és leírásokat.
 7. Fizetési és szállítási módok beállítása: Állítsd be a fizetési és szállítási lehetőségeket a vásárlók számára.
 8. Marketing: Népszerűsítsd a webshopot a célközönség számára, hogy elérd a felhasználókat.

Ajánljuk a Mit jelent a nyílt forráskódú webáruház? című cikket is.

Gyakran ismételt kérdések a bérelhető webáruházakról

Melyik a legjobb bérelhető webáruház rendszer a kezdők számára?

Mindenkinek más lehet a legjobb bérelhető webáruház rendszer. Jelentősen függ a vállalkozás igényeitől és a felhasználó technikai tudásától.

Hogyan válasszam ki a megfelelő bérelhető webshop rendszert a vállalkozásom számára?

Fontold meg a következő tényezőket a megfelelő bérelhető webshop rendszer kiválasztásához:
Testreszabhatóság: Mennyire könnyű a platformot a vállalkozásod igényeihez igazítani?
Ár: Mennyibe kerül a szolgáltatás, és milyen funkciókat tartalmaz a választott csomag?
Támogatás: Milyen szintű műszaki támogatást és segítséget nyújt a szolgáltató?
Integrációk: Milyen integrációk állnak rendelkezésre más alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal?

Email: info@convryser.com

Rólunk

Kövess minket

© 2023 Minden jog fenntartva. Convryser