Hogyan készíts termékleírást, ami bevételt hoz?

Biztosan tapasztalhattad, hogy a webáruházad sikere több részleten múlik. Mindegyikből a legjobbat és a legtöbbet kell kihozni, ezért külön kell foglalkozni velük. A legjobb termékleírás is ezek közé tartozik. Önmagában nem látható, de ha összeadódik több tucat, több száz vagy több ezer termékleírás értéke, akkor az már komoly különbséget jelent a bevételben.

Teljesen mindegy, hogy hirdetésből, hírlevélből vagy SEO úton érkeznek a látogatók. A jól megírt termékleírás egyaránt fontos. Számos apró részletre kell figyelni, hogy a legjobb leírások szülessenek meg. Erről lesz szó most ebben a cikkben.

Mit jelent a termékleírás?

A termék egy webáruház alapvető része. A termékleírás a termékkel kapcsolatos ifnormációkat tartalmazza, ami a termék oldalon jelenik meg. El kell adnia a terméket, de informatívnak is kell lennie.

Mire jó a termékleírás?

Számos előnye van, felsorolok néhányat:

  • Eladja a terméket
  • Egyedivé teszi a termék oldalt
  • Meggyőzi a vásárlót
  • Bizalmat épít
  • Jobb SEO eredményeket hoz
  • Jobban teljesítenek a kategóriák is, hogy ha a hozzájuk tartozó termék aloldalak is értékesek.

A Termékcsoportok jelentősége webáruházban című cikket is ajánljuk.

pop-up-ablak-banner

Hogyan készül a termékleírás?

A legjobb temékleírás mindig egyedi és szakmai tudást, tapasztalatot tartalmaz az adott termékkel kapcsolatban. Persze termékenként változó, hogy ezt milyen szinten lehet megoldani. Menyire lehet egyedi a termékleírás egy tömegtermékeket áruló webáruházban? Persze, nehéz megoldani, de törekedni kell rá. Tudom, ez költség, energia és idő ráfordítás méghozzá minél több a termék, annál nagyobb feladat. De emiatt ne köss kompromisszumot, hiszen az eredmények többnyire jelentősen jobbak is lesznek.

Kezd a legfontosabb termékekkel, illetve a legfontosabb kategóriák termékeivel. Nem kell kezdésnél azonnal mindegyik termékleírásnak tökéletesnek lennie. Készíts el hetente ötöt, tízet vagy bármennyit, amennyi belefér. A lényeg, hogy idővel meglesz mindegyik.

Alapvető feladat a termékleírás megfogalmazása előtt elkészíteni a “buyer personát”. Kinek szeretnéd eladni a terméket? Mi fontos neki? Miért előnyös neki a termék? Milyen előnyöket kell kihangsúlyoznod? Számos kérdést fel lehet tenni annak érdekében, hogy pontosan tudd meghatározni az ideális vásárlót. Ha pedig ez készen van, akkor a szöveget is befolyásolni fogja.

Termékleírás összetevői

A hangnem és stílus meghatározó. Előfordulhat, hogy máshogy fogalmazol egy játék webáruházban és máshogy egy építészeti, ipari témájú webáruházban. El kell találni a megfelelő hangot, hogy a felhasználók szívesen vásároljanak a webáruházban. Érezzék, hogy nekik szól, az ő problémáikra adnak megoldást a termékek. Ezért fontos a “buyer persona” meghatározása.

A sikeres termék aloldal nem csak termékleírást tartalmaz, hanem egyedi képeket, akár videót is.

A közösségi média megosztás, lájk lehetőségek elhelyezése ma már alapvető. Érdemes minden olyan közösségi média felület és messenger ikonját elhelyezni, amit használhatnak a felhasználók.

Könnyen olvasható legyen. A betűtípus, a mérete, színe sem mindegy, hiszen az olvasást könnyíti meg egy jól kiválasztott és letesztelt betűtípus.

Egyedi meta leírást is érdemes készíteni azoknak a termékeknek, amik valóban fontosak. Minden aloldalnak lehet készíteni meta leírást. 140 és 160 karakter között legyen és tartalmaznia kell a kulcsszót. Termékek esetében ez mindig a termék név.

Rövid leírás és hosszú leírás

Minden webshop rendszerben van lehetőség rövid és hosszú leírást is készíteni.

A rövid leírásnak a legfontosabb információkat kell tartalmaznia. Áttekinthető legyen. Itt még nem kell részletes és bonyolultabb információkba belemenni. Gyakran vázlapontokba kell szedni, hogy felkeltse az érdeklődést és tovább menjen a felhasználó a hosszú leíráshoz vagy akár azonnal betegye a kosárba.

A részletes leírásban már ki lehet bontani részletesen a termék összes tulajdonságát. Mindent le lehet írni. Ne fogd vissza magad, nem kell rövidnek lennie. Lehet hosszú, hogyha sokat tudsz a termékről írni. Persze akkor, ha ez hasznos információ azoknak, akik semmit nem tudnak a termékről.

arelemzo-banner

Összegzés

Egy webáruház sikere jelentős mértékben függ a termék aloldalak értékétől. Mennyire épít bizalmat, milyen információkat tartalmaz? Ezekre a részletekre oda kell figyelni és rááldozni a megfelelő mennyiségű és minőségű időt, energiát, hogy igazán értékes tartalom születhessen.

Gyakran ismételt kérdések a termékleírásokról

1. Hogyan írjak termékleírást egy webáruházba?

Kezd a buyer persona meghatározásával. Ez azt jelenti, hogy pontosan ismerned kell a vásárlóidat. Utána ha lehet, készíts egyedi termékleírást, amibe a tudást, tapasztalatot is beleteszed a termékekkel kapcsolatban.

2. Mit tartalmazzon a termékleírás?

Fontos, hasznos információkat a termékről. Egészen alapvető információkat is tartalmazhat. Legyen rövid és hosszú leírás is.

Email: info@convryser.com

Rólunk

Kövess minket

© 2023 Minden jog fenntartva. Convryser