Email marketing az alapoktól 2023-ban

Az email marketing az egyik leghatékonyabb és legrégebbi digitális marketing eszköz. Az évek során folyamatosan fejlődött és alkalmazkodott a változó piaci körülményekhez. A megfelelő stratégiával az email marketing jelentősen növelheti a vállalkozásod bevételét és ügyféltáborát. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány bevált tippet és módszert a sikeres email marketing kampányaidhoz.

A ConvRyser elkötelezett a hazai vállalkozások támogatásában. Legyen sikeres neked is az online marketing.

Az email marketing alapjai

Miért fontos az email marketing?

Az email marketing népszerűsége több okra vezethető vissza:

 • Költséghatékonyság: Az email marketing egy viszonylag olcsó kommunikációs eszköz, amellyel nagy számú ügyfelet érhetsz el alacsony költségek mellett.
 • Célcsoportra szabhatóság: Az ügyfelek személyre szabott és célzott üzeneteket kaphatnak, amelyek jobban megfelelnek az érdeklődési körüknek és igényeiknek.
 • Mérhetőség: Az email marketing kampányok eredményessége könnyen nyomon követhető és elemzhető, amely segíti a marketingstratégia továbbfejlesztését.

Hogyan épüljön fel a sikeres email marketing kampányod?

Egy hatékony email marketing kampány négy fő elemre épül:

 1. Adatbázis: Az ügyfélkapcsolatok kezelése és az ügyfelek adatainak gyűjtése és karbantartása.
 2. Tartalom: Az üzenetek értékes és vonzó tartalmának kialakítása.
 3. Elküldés: Az email kampányok időzítése és célzása a megfelelő célcsoport számára.
 4. Elemzés: A kampány eredményeinek mérése és értékelése, valamint a tanulságok levonása a jövőbeli kampányok számára.

Hogyan lehet óriási hírlevél listád?

Több módon is gyűjtheted a feliratkozókat. Ez egy olyan tevékenység, aminek soha nincs vége. Minél nagyobb, relevánsabb és persze gondozott a listád, annál több pénzt fogsz keresni.

Amivel feliratkoztathatsz:

 • landing oldalon elhelyezettt űrlap, amit hirdetsz
 • blogbejegyzésben elhelyezettt űrlap
 • felugró ablak, vagy más néven pop up ablak, amiről részletesen írtunk a Mi a pop up ablak, felugró ablak? című cikkben.

Próbáld ki te is díjmentesen a ConvRyser hatékony, gyorsan aktiválható felugró ablak funkcióját, amivel pillanatok alatt lehet neked is sok feliratkozót hozó pop up ablakod.

pop-up-ablak-banner

Hatékony email marketing tippek

A vonzó tárgysor

Az email tárgysora az első dolog, amit a címzett lát, ezért fontos, hogy felkeltsd vele az érdeklődését. Ne akarj azonnal tökéleteset készíteni. Az a lényeg, hogy csináld.

A tárgysor legyen rövid, lényegre törő és kreatív. Használjunk akcióra ösztönző szövegeket, mint például “ne maradj le”, “csak ma” vagy “exkluzív ajánlat”, hogy felkeltsük a címzett figyelmét.

Íme néhány fontos szempont, amelyekre érdemes figyelned a vonzó tárgysorok létrehozásakor:

1. Rövid és tömör

A tárgysor legyen rövid és tömör, de ugyanakkor informatív. Az ideális hossz 40-60 karakter között van, mivel ezek jelennek meg a legtöbb eszközön és email kliensen teljes egészében. Hosszabb tárgysorok esetében előfordulhat, hogy a szöveg végét levágják, ami csökkentheti a megnyitási arányt.

2. Egyértelmű üzenet

A tárgysorban legyen egyértelmű, hogy miről szól a hírlevél, és milyen értéket nyújt a címzett számára. Kerüld a félrevezető vagy irreleváns információkat, és közvetlenül az előnyökre, az ajánlatokra vagy a tartalomra fókuszálj. Miért éri meg a felhasználónak, hogy megnyissa az emailedet?

3. Személyre szabás

A személyre szabott tárgysorok nagyobb valószínűséggel kapják meg a címzettek figyelmét, és növelik a megnyitási arányt. Használd a címzett nevét, az előző vásárlásokat, érdeklődési köröket vagy egyéb személyes információkat a tárgysorban, hogy felkeltsd az érdeklődést és elősegítsd az elköteleződést.

4. Érdekes és figyelemfelkeltő

Az érdekes és figyelemfelkeltő tárgysorok nagyobb eséllyel vonzzák a címzettek figyelmét a többi levél között. Próbálj ki különböző hangnemeket, stílusokat és kifejezéseket, hogy megtaláld a legjobb eredményeket hozó megoldásokat.

5. Sürgősség vagy időkorlát

A sürgősségi vagy időkorlátozásos üzenetek a tárgysorban ösztönözhetik a címzetteket a hírlevél gyorsabb megnyitására és elolvasására. Ilyen üzenetek lehetnek például “Csak ma!”, “Utolsó esély!” vagy “Korlátozott ideig!”. Ügyelj azonban, hogy ne használd túl gyakran ezt a technikát, mert a címzettek hozzászokhatnak és kevésbé reagálnak rá.

6. Kérdések és kíváncsiság

A kérdések vagy kíváncsiságra épülő tárgysorok felkelthetik a címzettek érdeklődését és ösztönözhetik őket a hírlevél megnyitására, hogy választ kapjanak a felvetett kérdésre vagy többet megtudjanak a témáról. Például: “Tudta, hogy ezzel a módszerrel 50%-kal több bevételre tehet szert?”

7. Emoji-k és speciális karakterek

Az emoji-k és a speciális karakterek használata a tárgysorban segíthet abban, hogy a hírlevél kitűnjön a többi közül a beérkezett üzenetek listájában. Használjon mértékkel emoji-kat vagy karaktereket, hogy a tárgysor ne tűnjön túlzsúfoltnak vagy amatőrnek, és mindig tesztelje a megjelenést a különböző email kliensekben és eszközökön.

Tehát, amire érdemes figyelned:

 • hosszúságra
 • egyértelmű üzenetre
 • személyre szabásra
 • érdekességre
 • sürgősségre
 • kérdésekre
 • vizuális elemekre

A legjobb tárgysorok gyakran kísérletezés és tesztelés eredményei, ezért ne félj kipróbálni új megközelítéseket és tanulni a visszajelzésekből és az eredményekből.

Személyre szabás és szegmentálás

Az ügyfeleknek személyre szabott és releváns tartalmat kell nyújtani, hogy jobban lekösse őket. Használjuk az ügyfelek nevét a megszólításban, és alkalmazzuk a szegmentálást az ügyfélkör különböző részei számára. Így biztosítjuk, hogy minden címzett számára érdekes és értékes információkat közvetítsünk.

Reszponzív és mobilbarát dizájn

A felhasználók egyre inkább mobil eszközökön olvassák az emailjeiket, ezért fontos, hogy az email kampányok reszponzív és mobilbarát formátumban jelenjenek meg. A reszponzív dizájn segít abban, hogy az email könnyen olvasható és érthető legyen minden eszközön.

Íme néhány kulcsfontosságú elem, amelyeket figyelembe kell venni a reszponzív és mobilbarát dizájn létrehozásakor:

1. Rugalmas rácsrendszer

A reszponzív dizájn alapja egy rugalmas rácsrendszer, amely a tartalmat és az elemeket relatív mértékegységekben (például százalékban) méretezi. Ez lehetővé teszi, hogy a tartalom automatikusan igazodjon a képernyő méretéhez, és biztosítja, hogy a tartalom minden eszközön jól olvasható és rendezett maradjon.

2. Képek és médiaelemek optimalizálása

A képek és médiaelemek esetében a reszponzív dizájn azt jelenti, hogy a képek méretezhetők és alkalmazkodnak a különböző képernyőméretekhez. Használj CSS technikákat, mint például a max-width: 100%; és a height:
auto;
beállításokat, hogy a képek automatikusan igazodjanak a szülőelem méretéhez anélkül, hogy a minőségük romlana.

3. Tördelési pontok

A tördelési pontok olyan küszöbértékek, amelyeknél a dizájn elrendezése megváltozik, hogy jobban illeszkedjen a képernyő méretéhez. A CSS media lekérdezések segítségével állítsd be a tördelési pontokat, és alkalmazd a különböző képernyőméretekhez megfelelő elrendezéseket és stílusokat.

4. Egyszerű navigáció

Az egyszerű és intuitív navigáció kulcsfontosságú a mobilbarát dizájnban. A menük és a navigációs elemek legyenek könnyen elérhetők és használhatók minden eszközön, például érintőképernyős okostelefonokon és táblagépeken. A hamburger menük gyakran hatékonyak a mobil eszközökön, mivel helytakarékosak és könnyen használhatók.

5. Betűméret és tipográfia

A reszponzív és mobilbarát dizájn során fontos, hogy a betűméret és a tipográfia minden eszközön jól olvasható legyen. A legjobb gyakorlat szerint a szöveg méretét legalább 14-16 px-re állítsa be a mobil eszközökön, hogy a felhasználók könnyen elolvashassák a tartalmat anélkül, hogy nagyítaniuk kellene. Emellett használj könnyen olvasható betűtípusokat, és figyelj a megfelelő sor- és betűközre.

Amikor betűtípust választasz, próbálj meg olyat találni, ami jól olvasható, de ugyanakkor harmonizál a márka stílusával és arculatával.

Az alábbi betűtípusok közül választhatsz, amelyek könnyen olvashatóak és általánosan elfogadottak az email marketingben és a webdizájnban:

 • Arial: Ez egy klasszikus, egyszerű sans-serif betűtípus, amely jól olvasható a legtöbb eszközön és képernyőn.
 • Verdana: A Verdana szintén sans-serif betűtípus, amely kifejezetten az olvashatóság érdekében lett tervezve digitális felületeken.
 • Georgia: Ez egy serif betűtípus, amely az olvasók számára könnyen észlelhető, és kifejezetten a képernyőn történő olvasáshoz lett tervezve.
 • Tahoma: A Tahoma egy másik sans-serif betűtípus, amely jó olvashatóságot és kényelmes szövegközöket biztosít a digitális tartalom számára.
 • Times New Roman: Bár ez egy hagyományosabb, serif betűtípus, mégis széles körben elfogadott és könnyen olvasható a legtöbb digitális felületen.

 

6. Gombok és interaktív elemek

A mobilbarát dizájn során ügyeljen arra, hogy a gombok, linkek és egyéb interaktív elemek elegendő méretűek és elhelyezkedésűek legyenek ahhoz, hogy a felhasználók könnyen rájuk kattinthassanak vagy érintsék őket. A Google ajánlása szerint a gomboknak legalább 48×48 px-es méretűeknek kell lenniük, és elegendő térközt kell biztosítani közöttük, hogy a felhasználók ne kattintsanak véletlenül a rossz elemre.

7. Gyors betöltődési idő

A reszponzív és mobilbarát dizájn nem csak az elrendezésre és a kinézetre vonatkozik, hanem a weboldalak és email-ek betöltődési idejére is. A mobil eszközökön gyakran korlátozott az adatátviteli sebesség és a processzor teljesítménye, ezért fontos, hogy optimalizáld a tartalmat és a kódokat a gyors betöltődés érdekében. Törekedj a képek méretének csökkentésére, a felesleges kódok eltávolítására és a gyors betöltődési idő érdekében használj gyorsítótárakat és egyéb optimalizálási technikákat.

A reszponzív és mobilbarát dizájn elengedhetetlen a mai digitális világban, ahol az emberek egyre több eszközt használnak a napi tevékenységeik során. Ha ügyelsz ezekre a kulcsfontosságú elemekre és a legjobb gyakorlatokra, akkor biztosíthatod, hogy a weboldalaid és email kampányaid a lehető legjobb eredményt nyújtsák, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak.

arelemzo-banner

A CTA gombok használata az email marketingben

A CTA, vagyis a “Call-to-Action” gombok az email marketingben kulcsfontosságú szerepet játszanak, mivel azok segítségével ösztönözzük a címzetteket a kívánt akció végrehajtására. A CTA gombok megfelelő használata növelheti a konverziós arányt, azaz az emailjeink által generált értékesítések, regisztrációk vagy más célkitűzések számát. Íme néhány tipp a hatékony CTA gombok használatához:

1. Világos és egyértelmű üzenet

A CTA gombnak közvetlenül és egyértelműen kell kommunikálnia a címzettel, hogy mit várunk el tőle. Az üzenet legyen rövid, de lényegre törő, például “Vásárolj most”, “Töltsd le az ingyenes útmutatót” vagy “Regisztrálj a webináriumra”. A címzettnek azonnal értenie kell, hogy milyen előnyökkel jár a kattintás a gombra.

2. Láthatóság és dizájn

A CTA gombnak jól láthatónak és figyelemfelkeltőnek kell lennie az emailben. Használjunk kontrasztos színeket, amelyek kiemelik a gombot a háttérből, és biztosítsunk elegendő térközt az email tartalma és a CTA gomb között. A gomb mérete legyen elég nagy ahhoz, hogy könnyen észrevehető és kattintható legyen, de ne terelje el túlságosan a figyelmet a tartalomról.

3. Helyezés

A CTA gomb helyezése az emailben meghatározó tényező lehet a hatékonyság szempontjából. A legjobb gyakorlatok szerint érdemes a gombot az email felső részén elhelyezni, hogy a címzettek még anélkül is lássák, hogy le kellene görgetniük. Ezzel együtt, hosszabb emailjeinkben több helyen is megjeleníthetjük a CTA gombot, hogy a címzettek bármikor könnyen hozzáférjenek.

4. Egyszerre csak egy CTA

Az egyik legfontosabb szabály a CTA gombok használatában, hogy egyszerre csak egy fő CTA gombot használjunk az emailben. Ha túl sok CTA gombot használunk, az összezavarhatja a címzetteket, és csökkentheti a konverziós arányt. Ha több akciót is szeretnénk kommunikálni, érdemes az emailben prioritást adni a legfontosabb akciónak és annak megfelelő CTA gombnak, majd további információkat és másodlagos akciókat a szövegben vagy a levél alján elhelyezni.

5. Sürgessük a címzetteket

A hatékony CTA gombok gyakran időre vonatkozó sürgősítő üzeneteket is tartalmaznak, amelyek ösztönzik a címzetteket, hogy azonnal cselekedjenek. Ilyen üzenetek lehetnek például “Csak ma”, “Korlátozott ideig” vagy “Ne maradj le”. Az ilyen sürgősítő üzenetek hatékonyak lehetnek, de ügyeljünk arra, hogy ne használjuk őket túlzott mértékben, mert ez hosszú távon csökkentheti a hitelességünket.

6. Tesztelés és optimalizálás

A legjobb CTA gombok kialakításához fontos folyamatosan tesztelni és optimalizálni azokat. Használjunk A/B tesztelést, hogy eltérő színű, méretű vagy szövegű CTA gombokat próbáljunk ki, és azonosítsuk, melyik verzió hozza a legjobb eredményeket. A tesztelés és optimalizálás segít abban, hogy folyamatosan javítsuk a konverziós arányt és a kampány hatékonyságát.

A hatékony CTA gombok használata elengedhetetlen az email marketingben, mivel azok segítenek növelni a konverziókat és az elkötelezettséget. A világos és egyértelmű üzenetek, a figyelemfelkeltő dizájn, a megfelelő helyezés és a folyamatos tesztelés mind hozzájárulnak a sikeres CTA gombok kialakításához.

Biztos vagyok benne, hogy te is ki tudod használni a CTA gombok nagyszerű erejét.

Automatizálás és időzítés

Az email kampányokat lehetőség szerint automatizáljuk, hogy időt és erőforrást spóroljunk. Az automatizált email kampányok segítségével könnyebben érhetjük el a megfelelő célcsoportot a megfelelő időben. Figyeljünk arra is, hogy az email kampányokat a legjobb időpontokban küldjük el, amikor a címzettek valószínűleg online vannak és foglalkoznak az emailjeikkel.

Tesztelés és elemzés

Mérjük és elemezzük az email kampányok eredményeit, hogy megtudjuk, melyik elem működik jól és melyik nem. Használjunk A/B tesztelést, hogy különböző verziókat próbáljunk ki, és azonosítsuk, melyik hozza a legjobb eredményeket. A tesztelés és elemzés segít abban, hogy folyamatosan fejleszthessük a marketingstratégiánkat.

Az email marketing jövője

Az email marketing továbbra is kulcsfontosságú eszköz a vállalkozások számára, mivel lehetővé teszi a közvetlen és személyre szabott kapcsolatot az ügyfelekkel. A technológia fejlődésével az email marketing még hatékonyabbá válik, és új lehetőségeket nyit a vállalkozások számára. Íme néhány jövőbeni trend, amelyekre érdemes odafigyelni:

 1. Mesterséges intelligencia: Az AI lehetővé teszi az email kampányok jobb szegmentálását, optimalizálását és elemzését. A mesterséges intelligencia segíthet abban, hogy jobban megértsük az ügyfelek viselkedését és preferenciáit, és ennek megfelelően alakítsuk ki a marketingstratégiát.
 2. Interaktív tartalom: Az interaktív tartalom, mint például a kvízek, szavazások és játékok, növelheti az email kampányok hatékonyságát és elkötelezettségi szintjét. Az interaktív elemek segítenek abban, hogy az ügyfelek jobban bevonódjanak, és hosszabb ideig foglalkozzanak az email tartalmával.
 3. Videók az emailben: A videók egyre népszerűbbek az online marketingben, és az email marketingben is nagyobb szerepet kaphatnak. A videók segítségével könnyen és érthetően közvetíthetünk bonyolultabb üzeneteket, ami növelheti az ügyfelek elkötelezettségét és érdeklődését.
 4. Személyre szabott ajánlatok és dinamikus tartalom: Az email marketing jövőjében a személyre szabott ajánlatok és dinamikus tartalom egyre nagyobb szerepet kapnak. Az ügyfelek egyedi és testreszabott ajánlatokat kapnak, amelyek alapján könnyebben hozhatnak döntéseket és választhatnak a számukra legmegfelelőbb termékek és szolgáltatások közül.
 5. Adatvédelem és GDPR: Az adatvédelmi szabályok és előírások betartása továbbra is fontos. A vállalkozásoknak biztosítaniuk kell, hogy az ügyfelek adatait tiszteletben tartják és megfelelően kezelik, valamint betartják a GDPR előírásait.

Összefoglalva

Az email marketing továbbra is fontos eszköz a vállalkozások számára a közvetlen és személyre szabott kapcsolattartásban az ügyfelekkel. A folyamatos fejlődés és az új technológiák alkalmazása révén az email marketing még hatékonyabbá és eredményesebbé válhat. Kövesse ezeket a tippeket és figyelje a jövőbeli trendeket, hogy sikeres email marketing kampányokat valósítson meg és előmozdítsa vállalkozásod növekedését.

Az email marketing sikere azon múlik, hogy mennyire tudunk alkalmazkodni a változó körülményekhez és felhasználói igényekhez. A folyamatos tesztelés, elemzés és innováció révén képes leszel a versenytársak előtt járni, és még jobban kihasználni az email marketing adta lehetőségeket. Ne feledd, hogy a legfontosabb a személyre szabás és az ügyfelek igényeinek figyelembe vétele.

Email: info@convryser.com

Rólunk

Kövess minket

© 2023 Minden jog fenntartva. Convryser